0172 215 597 info@dickblom.nl

Uniforme Kwaliteit

Actiematig & Flexibel

veel aflevermogelijkheden

Ilex crenata Dark Green kwekerij

Sinds een aantal jaar is Dick Blom Boomkwekerijen uit Boskoop actief in het kweken van Ilex variëteiten. De Ilex Crenata Dark Green is er één van. Wij kweken deze voor G.C. Stolwijk. Bent u geen consument en opzoek naar de mogelijkheden met de Ilex Dark Green variëteiten, neem dan contact met I-Lexit op.

De geschiedenis van de Ilex crenata Dark Green in de kwekerij

De Ilex Crenata Dark Green is een vrij nieuwe toevoeging aan onze kwekerij waar we zeer enthousiast over zijn. De plant komt oorspronkelijk uit de bergen en het laagland van Japan. De soort werd in 2000 geïntroduceerd in onze regio door een Belgische kwekerij die zaailingen selecteerde. In 2007 werd de soort kwekersrechtelijk beschermd.

De eigenschappen van Ilex Dark Green

De Ilex Crenata Dark Green houdt van een vochtig klimaat en is winterhard. De Ilex crenata Dark Green wordt door onze kwekerij en vele anderen beschouwd als een sterker alternatief voor de buxus, die sinds enkele jaren sterk wordt aangetast door schimmel. 

Veelzijdig assortiment 

Bij Dick Blom Boomkwekerijen B.V. kweken we naast Ilex crenata Dark Green, ook heel wat andere planten. U kunt bij ons terecht voor Cytisus, Hydrangea en Pernettya. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Neem contact met ons op
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid