0172 215 597 info@dickblom.nl

Uniforme Kwaliteit

Actiematig & Flexibel

veel aflevermogelijkheden

Ilex crenata dark green

Sinds een aantal jaar is Dick Blom Boomkwekerijen uit Boskoop actief in het kweken van Ilex variëteiten. De Ilex Crenata Dark Green is er één van. Wij kweken deze voor G.C. Stolwijk. Bent u geen consument en opzoek naar de mogelijkheden met de Ilex Dark Green variëteiten, neem dan contact met I-Lexit op.

Waarom kiezen voor de Ilex crenata Dark Green?

Zoals de naam doet vermoeden, komt de Ilex crenata oorspronkelijk uit Japan. Echter groeit deze hulst ook in onze regio aan populariteit. Hij werd in 2000 door een Belgische kwekerij geselecteerd en later kwekersrechtelijk beschermd. De Japanse hulst is populair bij bonsailiefhebbers, maar ook bij velen anderen. De Ilex Dark Green is een ideale vervanging voor de buxus die wordt geteisterd door schimmels omdat de Ilex minder gevoelig is. Daarom mag deze Japanse hulst niet ontbreken in uw assortiment.

Eigenschappen van de Ilex crenata Dark Green

In Japan groeit deze plant in vochtige plaatsen in het laagland en de bergen. Ook bij ons heeft de Ilex Dark Green liefst een vochtig klimaat. Japanse hulst groeit het best in volle zon of halfschaduw en is bestand tegen de koude Nederlandse winters. Hij groeit tot wel 3,5 meter en is makkelijk te snoeien. Zo vormt hij een uitermate geschikte haagplant voor uw klanten.

Neem contact met ons op
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid